Andere prepaid creditcards

Een prepaid creditcard is een kaart waarmee je aankopen kan doen omdat je geld op de pas stort. Hiermee is dus de limiet van de pas bepaald door hoe veel geld je op de pas zet. Dit is makkelijk, want hierdoor maak je nooit schulden en hoef je je niet druk te maken over het betalen van je schulden. Je zet om de zoveel tijd geld op de pas door geld over te boeken van je normale bankrekening naar je andere rekening en je kunt de pas verder oneindig gebruiken. Er zijn verschillende organisaties die deze pas aanbieden, zo heb je de prepaid Mastercard, de Visa card en de Viabuy prepaid card. Allemaal bieden ze ongeveer hetzelfde, alleen net iets anders qua kosten en makkelijkheid.

Wat is een prepaid creditcard?
Een prepaid creditcard is een kaart waarmee je aankopen kan doen bij winkels, supermarkten, online of bij een pomp, omdat er geld op de pas staat. De kaart is dus het beste te vergelijken met een normale pinpas, omdat er geld op de pas staat kun je betalen en je hebt de aankoop ook direct afgerond. In het geval van de prepaid creditcard is het belangrijkste kenmerk dat het prepaid is: Je hebt dus van tevoren geld op de pas gezet waardoor je er mee kan betalen. Dit is makkelijk als je bijvoorbeeld een bepaald budget hebt voor op vakantie of je wil een aparte pas hebben voor boodschappengeld. Er zijn allerlei situaties te bedenken waarin het kan voorkomen dat het handig is om een extra pas te hebben waarbij je zelf bepaald hoe veel geld er op moet komen te staan.

Een prepaid creditcard bestellen
Een prepaid creditcard is dus te bestellen bij onder andere Visa, Viabuy en Mastercard. Zij hebben allemaal hun eigen kosten aan de pas en ook hun eigen voordelen. Soms betaal je iets meer voor de pas, maar heb je meer inzicht in de kosten die je maakt, soms betaal je iets minder en heb je louter de pas met een mogelijkheid om er geld op te zetten. Het verschilt enorm per bedrijf wat er gegeven wordt, in elk geval mag je er vanuit gaan dat je altijd een pas krijgt waarop je van tevoren nog geld moet zetten voor je kan betalen met de pas. Het is ook maar net bij welke organisatie je een goed gevoel hebt en welke kosten je aanstaan.

Advertentie